maanantai 9. tammikuuta 2017

IVF

Ensimäinen ivf hoito käynnissä.
Reilun viikon olen piikitellyt puregonia ja kasvattanut munafarmia. Ja hyvinhän se on lähtenyt käyntiin. Tänään seurantaultrassa näkyi molemmilla puolilla hyvin rakkuloita n.8-9kpl kullakin.

Jarruna olen pistänyt parina päivänä orgalutrania, joka on kyllä ollut inhottavaa! Toisin kuin puregonin ohut neula joka uppoa kuin veitsi sulaan voihin, joutuu orgalutran piikkiä napauttamaan, painamaan ja suostuttelemaan ihosta läpi. Kun piikki on lopulta lihassa, niin lääkeaine kirvelee, iho turpoaa ja menee punaiseksi. Hetken päästä kirvely vaihtuu kutinaan. Ei mukavaa.

Mitään isompia oireita stimulaatiosta en ole havainnut. Jos mieheltäni kysytään, oikea kiukkumaakari osaan olla muulloinkin, mutta nyt hän voi laukaista jännityksen kiusoittelemalla hormonien hyrräilystä. Tänään hormonien hyrräilyn todella huomasi, kun kohtasin huonoa ja syyllistävää palvelua apteekissa vapauttaessani tarpeettomaksi selvinneen  puregon varauksen. Koska noin normaalitilassa harvemmin puhkean vastaavassa tilanteessa vuolaaseen itkuun.

Punktioon neljä päivää! Apua kun jännittää, pelottaakin!

4 kommenttia:

  1. Meillä IVF edessä myös. Punktiokokemukset kiinnostaa (ja pelottaa). Jään seurailemaan :) t. Toinen hormonihirviö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit jättämässä kommenttia :)
      Enköhän viimestään viikonloppuna punktiokokemuksista tule kertomaan. Tsemppiä teidän ivf hoitoihin!

      Poista
  2. Hyvä määrä munasoluja näkyi! Toivotaan onnea loppuhoitoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, toivottavasti ovat kypsiä ja saadaan hyvin myös alkioita! Kiitos, onnea tarvitaan. :)

      Poista