lauantai 14. tammikuuta 2017

Munasolupunktio

Eilen perjantai 13 lähdimme ennen kukonlaulua ajelemaan n.200km matkaa kohti lapsettomuusklinikkaa ja munasolupunktiota. Munasarjat olivat sen verta täyden tuntoiset, että loppumatka alkoi tuntumaan jo hieman tukalalta.

Perillä mies pääsi heti laboratorioon antamaan näytettä ja minä sain odotellessa rauhoittavan esilääkkeen.

Lepohuoneessa sain vaihtaa ylleni klinikan kietaisuhameen ja hoitaja laittoi kanyylin kämmenselkään kipulääkkeen annostelua varten.
Odotellessa olo oli ihmeen rauhallinen ja edellisillan kova jännitys oli lauennut, ilmeisesti esilääke toimi hyvin.

Sitten itse toimenpiteeseen. Pelkäsin etukäteen paljon tulevia kipuja, mutta suureksi yllätykseksi se oli ollut ihan turhaa. Oikea munasarja oli ensin vuorossa ja puudutuspiikkiä en edes huomannut ja itse punkteerauskaan ei tuntunut ollenkaan kivuliaalta. Vasen munasarja minulla on hieman hankalasti kohdun takana, ja kun yritettiin saada sitä esille ja hyvää reittiä neulalle, jotui ultrauspäällä painamaan voimakkaasti ja tällöin paineen tunne tuntui ikävältä ja hieman kivuliaalta. Tässä vaiheessa avuksi tuli toinen lääkäri joka painoi vatsan päältä kohtua eri asentoon, ja samalla se auttoi myös paineen tunteeseen. Itse punktio meni taas ilman kipuja. Ja toimenpide oli nopeasti ohi.
Olin todella hämilläni miten kivuton ja helppo toimenpide oli.

Heti punktion jälkeen olo oli hyvä. Kipuja ei ollut ja kotimatka sujui mukavasti. Tänään herätessä olo oli myös normaali. Turvotustakaan ei ole.

Saimme 15 munasolua. Tänään laboratoriosta soittivat, että 9 solua oli hedelmöittynyt, loput eivät olleet kypsiä. Olen todella tyytyväinen saaliiseen, toivottavasti lähtevät hyvin jakautumaan ja maanantaina meitä odottaa hyvä alkio siirrettäväksi ja saisimme jotain myös pakkaseen.


4 kommenttia:

  1. Ihanan positiivisen kuuloinen kokemus. Odottelen jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä todella yllättävää!
      Tämmöinenkin on siis mahdollista, eli turha liikaakaan on ennakkoon pelätä. :)

      Poista
  2. Olipas hyvä punktiokokemus! Mullakin meni aikoinaan punktio hyvin, mutta pakko sanoa, että se puudutus teki kyllä kipeää... Tuolla saalilla saatte toivottavasti onnellisen lopputuloksen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tosiaan jouduin lääkäriltä hämmentyneenä kysymään että ai joko se pisto meni, kun se alkoi puhumaan että nyt on puudutettu. En oikeasti huomannut _mitään_ :D ilmeisesti kipulääke toimi hyvin, koska insseissäkin olen tuntenut enemmän kipua katetria kohdunkaulan läpi kuljettaessa.

      Toivotaan parasta! :)

      Poista