sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kesän kuulumisia

Blogi on ollut kesälomalla, kuten minäkin. Yritys sen sijaan ei ole ollut tauolla, vaikka lomareissut on ajatuksia muille urille välillä saanutkin.

Kesän alkupuolella tosiaan kävin verikokeissa mittauttamassa progesteroni arvot ja tulokset sain pian kokeiden jälkeen. Loppukierron progesteroni arvo oli 29.3 nmol/l (12-69) eli normaali.
Lääkärimme jäi juuri sopivasti kesälomalle, joten kannanottoa tuloksiin sain odotella elokuun puoleenväliin.Vaikka tulokset olivat normaalit kyseisessä kierrossa, kuukautisia ennakoivan tiputtelun takia määräsi lääkäri kokeiltavaksi loppukierron tukihoidoksi Lugesteron 200mg kapselit.

Lääkkeen ohjeistukseksi sain aloittaa kuurin selvästi ovulaation jälkeen. 1 kapseli iltaisin emättimeen kahden viikon kuurina. Tämä ohjeistus vähän hämmensi, koska useasti olen kuullut ohjeistuksena olleen 10 vrk kuurin. Aion kuitenkin nyt noudattaa oman lääkärini ohjeistusta ja katsoa mitä tapahtuu. Tarkoituksena on käyttää tukihoitoa 3-4 kierrossa ja ottaa yhteyttä lääkäriimme mikäli raskautta ei edelleenkään kuulu.

Pidin kesällä taukoa myös ovulaation testaamisesta, ja täytyy sanoa että sai olla viimeinen tikuttamaton kierto! Vahvistui jo aiempi kokemukseni siitä, että minun kohdallani ovulaation testaus nimenomaan vähentää stressiä. Nyt tätä ensimäistä lugesteron kiertoa varten tilasinkin ekaa kertaa Clearbluen digitaalisia ovulaatiotestejä. Suunnittelin aloittavani tikutuksen tavallisilla edullisilla liuskatesteillä ja viivan alettua tummumaan, siirtyisin hymynaama testiin. Ei ainakaan tarvitse arpoa onko ovis varmasti ollut ja uskaltaako luget aloittaa.

Tieto siitä että seuraavissa kierroissa on apuja käytössä, antaa uutta jaksamista yrittämisen suhteen. Ihan kuin tunnelin päästä hieman pilkottelisi valoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti