maanantai 22. kesäkuuta 2015

Lapsettomuuslääkärillä

Tänään oli ensikäynti lapsettomuuslääkärillä yksityisellä gynekologiklinikalla.

Minua kovasti jännitti koska en yhtään tiennyt mitä odottaa. Olin valmistellut mukaani listan kahdeksasta edellisestä kierrosta, jossa näkyi kierron pituus, ovulaation ajankohta, tiputtelu vuodon kesto jne. Myös miehen siemennesteanalyysin tulokset olivat mukana.

Lääkäri aloitti kyselemällä mm. yrityksen kestosta, terveydentilasta ja lääkityksistä. Keskustelemalla kartoitettiin mahdollisia syitä meidän lapsettomuuteen. Ovulaatiota tukeville lääkityksille lääkäri ei nähnyt tarvetta, koska olen saanut ovulaation kiinni testeillä joka kierrossa missä testejä olen käyttänyt. Myöskään aukiolotutkimus ei vaikuttanut hänen mielestään tarpeelliselta, koska mitään tulehduksia ei ollut taustalla, sekä yhdesti raskaus on alkanut. Kuukautisia edeltävän tiputtelun takia keltarauhashormonin nouseminen testataan ovulaation jälkeen verikokeella.

Sitten siirryttiinkin tutkimuspöydälle ja ultrattiin munasarjat ja kohdun rakenne. Kaikki vaikutti normaalilta. Munasarjassa oli hyvänkokoinen johtofolli kasvamassa. Kohdun limakalvo oli ohuehko, vain 3,5mm, mutta tätä lääkäri perusteli aikaisella kierron vaiheella. Tunnustelemalla pois suljettiin endometrioosin mahdollisuutta, vaikka harvoinpa sitä löytyy oireettomana.
Rakenteellisesti siis kaikki vaikutti olevan niin kuin pitääkin.

Lääkärin mielestä spontaanin raskautumisen todennäköisyys on niin korkea, että jatkohoitoja ja tutkimuksia ei progesteroni tasojen testauksen lisäksi tehdä vasta kuin syys-lokakuussa.

Olo on helpottunut siitä, ettei mitään vakavampaa vikaa löytynyt, mutta toisaalta nyt tuntuu siltä ettei asia kamalasti myöskään edennyt.

Lääkärin kehotuksesta nyt vain täytyy jaksaa uskoa ja luottaa että kyllä se raskaus alkaa meilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti