maanantai 14. toukokuuta 2018

Yksi eteen, kaksi taakse

Edellisessä tekstissä saimme ottaa askeleen eteenpäin kohti huojentavamapaa loppuodotusta. Tänään polkumme vietti taas kaksin verroin takaisin huolen ja vastoinkäymisten suuntaan.
Menin aamulla äitipolin kasvukontrolliultraan kevein mielin jo rutiiniksi käyneeseen tarkastukseen ja sainkin taas uutispommin. Tai oikeastaan kaksi.

Vauvan vatsaontelon nestekertymä havaittiin jälleen. Nyt asia halutaan vielä kuitenkin tutkia tarkemmin asiantuntijoiden toimesta sikiöntutkimusyksikössä. Nyt odottelemme siis aikaa lähimpään yliopistolliseen sairaalaan, kaiketi kuluvalle tai seuraavalle viikolle. Vauvan kasvu ja vointi nyt muutoin onneksi oli mallillaan.

Toinen huoli jonka saimme käynniltä mukaamme, liittyy synnytyksen ennenaikaisuuden riskiin. Tämähän oli siis jo kohdun rakennepoikkeaman vuoksi alusta saakka tiedossa, mutta nyt kun saimme merkkejä sen todellisesta uhasta, huoli on melkoinen. Kohdunkaula on siis lähtenyt kypsymään ja lyhenemään. Sain tänään ensimmäisen annoksen kortisonia ja huomenna toisen, tällä pyritään vauhdittamaan vauvan mm.keuhkojen kehitystä mikäli synnytys käynnistyy kovin aikaisin. Viikkoja on tällä hetkellä kasassa tasan 27+0 ja todella toivon pienelle vielä runsaasti lisäaikaa kasvaa ja kehittyä masun puolella. Toivotaan että lepo nyt loppu odotusajan sairaslomalla vietellen keskeyttää etenemisen ja nämä jäävät turhiksi varokeinoiksi ja saan tuskastella loppuraskauden piinallisiin viimeisiin pitkiin päiviin saakka.

Ihan kuin saisin rangaistuksen siitä, kun hetken uskalsin jo olla luottavainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti