perjantai 18. toukokuuta 2018

Vuodelepo

Huonot uutiset seuraavat toisiaan oikein ryöpyten.
Sokeritasituksesta sain lisädiagnoosiksi raskausdiabeteksen. Tämä nyt kuitenkin tällähetkellä tuntuu pienimmältä murheelta.

Tänään aamulla lähdimme varhain ajelemaan parinsadan kilometrin päähän kohti sikiöntutkimusyksikköä.
Lääkäri tutki kaikki vauvan rakenteet uudelleen tarkkaan ja kaikki vaikutti oikein hyvältä ja viikkojen mukaiselta. Suolistossa/vatsaontelossa olevaa epäilyttävää nestettä oli näkyvissä edelleen, mutta nesterakkulan sijainti ja koko ei huolestuttanut lääkäriä.

Pahemmat uutiset kuitenkin odottivat kohdunkaulan tilannetta ultratessa. Maanantain kohdunkaulan 2,1cm pituus oli lyhentynyt 1,2 senttiin. Näin vauhdikas eteneminen näin varhaisilla viikoilla, sekä kohdun rakenteen poikkeaman aiheuttama ennenaikaisuuden riski lähettivätkin minut suoraan pyörätuolikyydillä osastolle vuodelepoon.

Nyt selvitelläänkin ajatuksia melkoisen shokin keskellä. Pelko vauvan puolesta on hirmuinen. Toinen on niin pieni vielä <3
Myös sopeutuminen ja arjen järjestyminen mietityyttää, kun on niin kaukanakin kotoa.

Jaksamista koetellaan.

6 kommenttia:

 1. Ihan hirveästi voimia sinulle ja tietenkin myös pikkuiselle! <3 Toivotaan, että lepo auttaa ja kaikki sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

  VastaaPoista
 2. Voimia lepäämiseen. Se on rankempaa kun luulis, eikä sitä voi oikein ymmärtää jos sitä ei ole itse läpikäynyt. Itse pötkötin vajaan neljä viikkoa ja tyttö syntyi 24+1.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti totta. Se levon todellinen rankkuus tulee varmasti näyttäytymään tulevina viikkoina.
   Hui kun teidän tyttö syntynyt varhain. Toivottavasti hän kuitenkin voi hyvin ja on voimissaan <3

   Poista
 3. Hurjan paljon tsemppiä lepäämiseen sinulle ja vauvalle! En itse törmännyt raskausaikana toiseen tapaukseen, jossa suolistoalueelta olisi löytynyt nestekertymä... minulla on siis 8 kuukautta vanha minimies, jota ultrattiin neljän viikon välein sikiöntutkimusyksikössä ylimääräisen patin takia (yhteensä raskaana ultrassa kävin 11 kertaa). Diagnoosit vaihtelivat aina ultran mukaan, välillä epäiltiin sen olevan kiinni munuaisessa, välillä epäiltiin sappikystaksi, puhuttiin syövistä ja harmittomista kystista. Kahden päivän iässä vauvan maha ultrattiin ensimmäisen kerran ja diagnoosiksi tuli suoliduplikaatti, joka leikattiin pois neljän kuukauden iässä (patologin lausunnon mukaan kyse oli lopulta mahalaukun kahdentumasta). Nyt kuitenkin ollaan kaikin puolin voitonpuolella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teidän pieni joutunut nuorena leikkaukseen.
   Se meidänkin pelkona aluksi oli ja varsinkin jos vauva syntyisi vielä hirmuisen ennenaikaisena. Mutta nyt täytyy luottaa lääkärin arvioon vaarattomuudesta ja murehtia asiaa vasta jos sille taas todella on aihetta.
   Onneksi teillä ollaan voiton puolella ja poika selvinnyt leikkauksesta <3

   Poista