maanantai 16. maaliskuuta 2015

Vehnänalkioöljy

Kirjoitan hieman netistä ja keskustelupalstoilta oppimaani infoa tuosta eilen saapuneesta vehnänalkioöljystä.

Vehnänalkioöljyn teho raskautumisen edistäjänä perustuu lukemani mukaan pitkälti e-vitamiiniin, (jota hedelmällisyys vitamiiniksikin tituleerataan) sekä sinkkiin, mitä kyseinen öljy sisältää netin mukaan runsaasti. Kuitenkaan purkin etiketissä ravintosisällössä ei ollut sinkistä mainintaa.

Vehnänalkioöljy on luonnon rikkain E-vitamiinien lähde. E-vitamiini on vahva antioksidantti, joka suojaa kehomme soluja ennenaikaiselta vanhenemiselta.
Lukemani mukaan naiset, joilla on taipumus saada keskenmenoja, kärsivät yleensä E-vitamiinin puutteesta. Vehnänalkioöljyn pitkäaikainen käyttö voi siis osaltaan ehkäistä keskenmenoja.

Sinkin taas sanotaan vaikuttavan sperman laatuun, mutta myös munarakkuloiden laatuun.

Tutkittua tietoa vehniksen ja hedelmällisyyden välillä en ole löytänyt,  mutta kotimaisilla ja ulkomaisilla keskustelufoorumeilla liputetaan tämän puolesta. Rohkaisevaa lukea monista kokemuksista, joissa pitkään lasta yrittäneet ovat raskautuneet pian aloitettuaan tämän "ihmerohdon".

Nämä vaikutukset jää nyt siis nähtäväksi, mutta hukkaan tuon öljyn nauttiminen? tuskin menee. Ihon ja hiusten pitäisi nyt ainakin kiittää, ja kolesteroli arvoihin hyvät omega-3 ja -6 rasvat vaikuttavat varmasti positiivisesti.

Tilasin siis Neo-E merkistä kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä. 200 ml maksoi kympin luokkaa ja annostus on 1 tl päivässä. Makukaan ei ole niin paha kuin odotin.

Joskohan kuukauden päästä pääsisin jo kertomaan edes jonkinmoisia omakohtaisia käyttäjäkokemuksia? Niitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti