keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Ultrakuulumisia

Pidemmällä kuin koskaan aiemmin.

Niskaturvotus ultrassa sikiöllä kaikki silmämääräsisesti kaikki hyvin, niska turvotusta oli 1,5mm. yhdistelmä seulojen tulokset saamme myöhemmin.
Siellä se pieni köllötteli, heilutteli jalkojaan ja laittoi peukaloa suuhun. Suuri helpotuksen ja onnen tunne.

Seuraava lääkäri käynti on raskausviikolla 18. Äitipolilla seurataan tarkemmin tämän kohdun rakennepoikkeaman vuoksi.

Toivottavasti saan olla suhteellisen levollisin mielin seuraavan kuukauden. Tuntuu että pelkoa ja epävarmuutta on kokenut jo riittämiin.

7 kommenttia:

  1. Ihanaa! Onko alkuraskaus ollut henkisesti raskasta? Mua pelotti/jännitti kovasti rakenneultraan asti ja välillä sen jälkeenkin kun mulla istukka edessä ja kesti oikeesti tosi pitkään, että tunsin liikkeitä useasti päivässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä epävarmuus ja pelot on olleet aika tavalla mukana alkuraskaudessa. Tää nt-ultra oli jotenkin yksi henkinen etappi ja sen jälkeen jo hieman uskaltanut nauttia raskaudesta. Itse odotan myös kovasti että pääsemme sinne rakenneultran turvallisemmalle puolelle. Myös liikkeiden tuntemista odotan, kun en ole hankkinut doppleria, niin saisi aina vahvistusta että siellä ollaan hengissä. :)

      Poista
  2. Ihanaa kuulla, että kaikki oli hyvik ultrassa :)

    Saanko kysyy et millainen kohdunpoikkeama sulla on et onko kunnok väliseinä vain vaan lievää herttamaisuutta?

    Mulla on herttamainen kohtu mit ei väliseinää onneks. Olin kyl vähän huolissani kun ultrasja sen viikolla 10 huomasi mut kaikki lääkärit sanoivat aina et on niin normaalii tää et ei huolta.

    Rv 30 jälkeen mullasattui aina vatsaan pistävästi ja fiilis oi sellanen et räjähdän. Rv 33 sit räjähdinkin ja vedet meni ja tyttö syntyi. Lääkäri ei oikein osannut sanoo et voiko hetttamainen kohtu aiheuttaa ennenaikaista vedenmenoa.

    Nyt oon uudelleen raskasma rv 8 ja nyt kun tiedän et voi aiheuttaa keskenmenoja niin pelkään niin. Viime raskaudessa en onneks tiennyt näin aikaisin kohdustani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei itseasiassa ole kumpikaan noista, vaan yksisarvinen kohtu. Tämä kohdun yksisarvinen rakenne on hieman harvinaisempi kohdun rakennepoikkeama. Tässä todennäköisyys lapsettomuushoitoihin joutumiseen on kohonnut. Raskauden aikana keskwnmwnon riaki hieman korkeampi ja ennenaikaisen synnytyksen mahdollisuus myös kohonnut. Loppuraskaudesta tosiaan tila voi vähän loppua kesken, joten joskus vauvat jää perätilaan jos ei ole kääntynyt hyvissä ajoin.
      Kyllähän nämä seikat tuo oman lisäjännityksensä odotukseen, onneksi pääsemme niihin äitipolin seurantoihin, niin pääsee näistä juttelemaan. Kuitenkin ihan normaalikin raskaus on hyvin mahdollinen onneksi :)
      Tsemppiä sinullekkin pelkoihin ja huoleen. Raskaus normaalistikkin on niin herkkää aikaa.

      Poista
  3. Kiitos kun vastasit ja ei hyvää päivää noita mun kirjoitusvirheitä ekassa viestissä �� Mulla on uus puhelin ja näköjään en osaa tällä kirjoittaa oikein.

    Aa aivan en tiennytkään, että sinulla oli yksisarvinen kohtu.
    Tarkoitukseni ei siis ollut pelotella tolla ennenaikaisella synnytyksellä. Oma neitini syntyi rv 33 ja olihan se vähän liian aikaisin mutta ei mitenkään pelottavan aikaisin onneksi ja ei tarvinnut missään vaiheessa pelätä ja stressata keskosuutta.

    Olenkin miettinyt että jos tässä raskaudessa pääsen rv 33 asti niin aion huokaista helpotuksesta.

    Onko sulla muuten millä viikoilla niitä ylimääräisi ultria? Mulle määrättiin et vasta rv 22 jälkeen tutkitaan ja monitoroidaan istukan kohtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei huolta, kyllä nämä mietteet oli jo olemassa entuudestaan, en säikähtänyt :)
      Eka äitipoli käynti on rv 18 ja jatkosta en tiedäkkään. Joskus väläyteltiin rv 28, mutta nämäpä selviää varmaan siellä ensimmäisellä kerralla.

      Joo tää blogin kommentti osio ba puhelimen autovorrect ei oikeen pelaa hyvin yhteen.. :D

      Poista
    2. Joo viimenen lause taas oikein alleviivaa näitä kirjotus ongelmia. :D

      Poista