tiistai 9. toukokuuta 2017

Mitä teimme toisin

Sain kommentteihin toiveen, että kirjoittaisin vielä yhteenvedon siitä mitä teimme tässä toisessa ivf hoidossa erilailla kuin ensimmäisessä.
Hyvä idea, toivottavasti tästä on iloa ja apua.

1. Ivf hoito:
- lyhyt kaava
- Lääkkeet:
Stimuloivana lääkkeenä puregon 125-150IU.
Jarruna orgalutran. Irrotuspiikkinä 36h ennen punktiota gonapeptyl. Punktiossa pregnyl tukemaan limakalvoa ja alkion ollessa 6pv vielä gonapeptyl triggaus. Tukilääkkeenä oli lugesteron 3x200mg 14vrk. (Tästä tuli mieletön päänsärky joka kesti 3vk)
- munasoluja saimme 15 joista 10 hedelmöittyi. 3 päiväisenä mikään ei erottunut edukseen, joten tehtiin jatkoviljely.
- 1 blastocysti siirrettiin tuoreeltaan ja loput olivatkin huono laatuisia ja ei selvinneet pakkaseen.

2.ivf hoito:
- 2kk etukäteen lääkäri määräsi aloittamaan inofolic ravintolisän käytön toiveena alkioiden parempi laatu.
- lyhyt kaava
- Lääkkeet:
Stimuloivana pistoksena oli menopur 150IU.
Jarruna orgalutran. Irrotukseen 36h ennen punktiota pregnyl. Tukilääkkeenä terolut 10mg/vrk 14pv sekä 3xpregnyl 2500IU pistosta 3-4 päivän välein. Ensimmäinen alkionsiirrossa. (Tästä tukihoidosta ei onneksi tullut päänsärkyä)
- munasoluja saimme 8 joista 5 hedelmöittyi.
- Yksi 2päiväinen top-alkio siirrettiin ja kaksi saatiin pakkaseen.

Itse uskon että tuosta inofolicin eli myo-inositolin ja runsaan foolihapon käytöstä oli apua. Toki myös eri lääke tai vaikka sattuma voi vaikuttaa munasolujen laatuun. Ja sain myös huomata, että aina se blastocystiksi viljely ei välttämättä olekaan se paras ratkaisu, myös kaksi päiväisen alkion siirrolla voi onnistua.

8 kommenttia:

  1. Paljon onnea! Onko sinulla viitteitä PCOon tai muuten jotain ovulaatio-onelmia? Vai kertoiko lääkäri miksi sinulle annettiin sitä Inofolicia? Olen itse kysynyt mutta lääkäri sanoi että se auttaa vain jos on PCO, ylipainoa tai ei ovuloi yms, eli ei auttaisi minua. Minulle siis sanottiin ettei se tee mitään munasolujen laadulle jos näitä ongelmia ei ole. Siksi kysyn mihin tarkalleen se sulle annettiin? :)

    VastaaPoista
  2. Minulla ei ole pcos tai ovulaatio ongelmia. Luomunakin ovuloin ongelmitta. Ylipainoa kyllä on.
    Lääkäri kertoi tästä valmisteesta että kannattaa kokeilla ja saaneet hyviä tuloksia, etenkin pcos tapauksissa, mutta muutenkin. :)

    VastaaPoista
  3. Onnea! Olen itse tuota Inofolicia nyt muutaman viikon käyttänyt ja minua kiinnostaisi kuulla, huomasitko sillä olevan muuten jotakin vaikutuksia? Kovasti toivon, että itsellä se avittaisi myös painon pudotusta, mihin pakkauksessa vähän vihjaillaan, mutta näin lyhyellä käytöllä on vielä mahdotonta sanoa vaikuttaako mitenkään. Toivottavasti siitä olisi meilläkin apua munasolujen laatuun, kuten teillä. -Minttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painonpudotusta en huomannut, mutta mielilaan tuote vaikutti huimasti! Selkeästi vähemmän ahdistusta ja nukahtamisvaikeuksia pian käytön aloittamisen jälkeen. Ja nämä siis ei voinut olla lume vaikutusta, kun vasta jälkikäteen luin miten paljon myo-inositolia myös esim mieliala ongelmiin käytetään.
      Toivotaan että sinulla on yhtä hyvät kokemukset tuotteesta! :)

      Poista
  4. Onnea, hienoa kuulla onnistumisia! Tuosta Inofolicista vielä kysyisin, kun siitä ei juuri tietoa löydy ja sekin vähä melkeinpä ulkomaisilta nettisivuilta. Saako sitä Suomesta, onko reseptilääke vai pitäisikö sitä tilata ulkomailta? Jotenkin tuo ulkomailta tilaaminen arveluttaa ihan hirveästi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, ja anteeksi että vastaus viipyi.
      Minä sain inofolicit klinikaltani kokeiluun veloituksetta. Kyseessä ei ole lääke vaan ravintolisä, joten sitä saa ihan tilaamalla netistä. Kyseessä on suomessa sen verta uus valmiste, että siitä ei hirveästi tietoa netistä löytynyt. Kuulemani miukaan Useat lapsettomuuslääkärit eri paikkakunnilla ovat tätä suositelleet ja uskovat sen olevan hyvä ja toimiva valmiste.

      Inofolicin omat nettisivut:
      http://fi.inositol.dk/shop/frontpage.html


      Pari nettiapteekkia missä myös myydään:
      http://www.apteekkini.fi/epages/apteekkini.mobile/?ObjectPath=/Shops/09022011-998764/Products/20004201&Locale=fi_FI

      http://www.suomiapteekki.fi/epages/SiikajoenApteekki.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/SiikajoenApteekki/Products/9234068

      Poista
    2. Ok, kiitos paljon tiedosta! Meillä on seuravaksi PAS edessä ja mietin, olisiko tuosta apua siihen. Haittaa ei ainakaan olisi, joten kaipa sitä voisi kokeilla jo nyt.

      Poista
  5. Vaikka postaus onkin jo aika kauna aikaa sitten kirjoitettu on pakko komentoida jos vaikka joku muukin eksyy tänne lukemaan sattumalta. Donaferty kauppanimellä saa ilman reseptiä apteekista tuota myo inotitoliiniä ainakin yliopiston apteekki myy.

    VastaaPoista