torstai 2. kesäkuuta 2016

Kolmas inssi ja jatkosuunnitelmia

Tänään tehtiin kolmas inseminaatio.
Kaikki edellytykset olivat taas mallikkaasti ja nyt on aika taas vain odottaa miten käy.

Koska tämä on viimeinen iui ennen lähetettä ivf jonoon, kävimme lääkärin kanssa läpi jatkosuunnitelmia. Mikäli tästä ei siis raskaus ala, lääkäri tekee lähetteen/maksusitoumuksen Oulun väestöliitolle. Jatkossa hoitoihin tulisi näin ollen matkaa lähes pari sataa kilometriä. Yksi syy lisää miksi toivon niin kovasti onnistumista ennen ivf hoitoja. Toivoimme myös mainintaa lähetteeseen, että haluaisimme hoitojen alkavan vasta tammikuussa, koska taloudellisesti kelan lääkekorvausten takia se on järkevää. Hoitojonot ovat muutenkin 5kk luokkaa.

Yksi inseminaatio vielä voidaan tehdä jonotuksen aikana.
Hoitoyksikössämme alkaa juhannukselta kesätauko, joten viimeinen inssi menee syksylle.

Kysyin lääkärin mielipidettä myös ovulaation induktiosta letrozoleilla ilman seurantaultraa kesätauon aikana. Hänen mielestään kannattaisi välttää lääkkeitä mahdollisimman pitkään ja ei näkisi minun tapauksessani tarvetta ovulaation tukemiseen.
Itse ajattelen, että se pienikin lisäapu ja varmistus ovulaation tapahtumiselle on tervetullutta. Vähentäisikö tieto ovulaation ajankohdasta stressiä vai olisiko rennompaa kun kierronpäiviä ei tarvitsisi seurata? Onnistuisiko seuraamattomuus kuitenkaan? Olen vähän kahden vaiheilla.
No vieläpä tässä on siihen matkaa, jännitetään nyt ensin tämä kierto loppuun.

2 kommenttia:

  1. Hei. Löysin vasta blohisi ja lueskelin sitä läpi. Toivon että kolmas inssi tuo halutun tuloksen teille. Itsellä ens viikolla toinen inssi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit lueskelemaan, vaikka aika harvoin tuleekin postailtua enemmän päiväkirjan omaisesti. :)

      Tsemppiä toiseen inssiin teille myös!

      Poista