torstai 7. huhtikuuta 2016

Inseminaatio

Eilen toisessa kontrolliultrassa kaikki näytti hyvältä, pienemmät follikkelit olivat jääneet jälkeen ja jäljellä oli yksi suurempi 17mm johtofolli. Estrogeenivaikutus oli hyvä, kohdun limakalvo oli kasvanut edellisen ultran vähän ohuehkosta neljästä millistä 7-8 milliin. Vihreää valoa hoidolle siis!

Tänä aamuna yhdeksäksi veimme miehen siemenet labraan. Vähän jännitti millainen näyte on ja miten kestää pesua.
Minä menin sitten yksikseni reilun tunnin päästä odottelemaan naistentautien polin aulaan.
Odotellessa alkoi yhtäkkiä jännittää hurjan paljon!

Toimenpidehuoneessa kävi kuhina, lääkärin lisäksi paikalla oli kaksi kätilöä, joista toinen perehtymässä infertiliteetti hoitoihin ja opiskelija. Lääkäri kehui siemenneste näytettä loistavaksi ja sanoi että pesun jälkeen muuttui vielä paremmaksi. Hyvin liikkuvia siittiöitä oli paljon. Ensimäisenä tehtiin tilanteen tarkastus ultralla. Limakalvo oli lääkärin sanoin mahtava ja ajoitus näytti täydelliseltä. Katetrin asetus hieman sattui hetkellisesti, mutta ruiskutus toimenpide oli niin lyhyt, että oikeastaan kaikki oli jo ohi ennen kuin huomasikaan. Munasolun irtoaminen vielä varmistettiin pregnyl irrotuspiikillä reisilihakseen ja vartin köllöttelyt päälle. Vielä täytyy kuulema pitää mies viikonlopun ajan kotona jos sattuu että munasolu irtoaakin odotettua myöhemmin. Kätilö vitsailikin että nyt on seksiä ylilääkärin määräyksellä!

Kaikki mahdolliset osaset oli kyllä nyt täydellisesti, joten voi hyvillä mielin jäädä odottamaan tulosta. Varmasti odotukset ja toiveet kasvaa aiempaa korkeammalle, mutta täytyy kuitenkin pitää mielessä matalat onnistumisprosentit ja olla realistinen.

Helpotuksen huokaus, nyt tämä ei ole enää meidän käsissä ja voidaan vain odotella miten käy.

5 kommenttia:

  1. Tsemppiä, toivottavasti teillä onnistuu heti ensimmmäisellä inssillä! :) Meillä neljäs inssi edessä (toivottavasti) kohta. Mulla on aika ohut limakalvo, noin 6mm, lääkärin mukaan siihen ei oikein ole poppakonstia, alaraja on juuri se 6mm, ja ohuemmallakin on kuulemma onnistuttu. Koska meillä ei ole muita ongelmia vielä pystytty löytämään missään tutkimuksessa, kaikki näyttää hyvältä, niin tuo limakalvon ohuus mietityttää minua... Olitko siis saanut jotain estrogeenilääkettä limakalvon kasvattamiseen? Entä kertoiko lääkäri paljonko siittiöitä oli, jos oli niin hyvä näyte..? Oma lääkäri sanoo aina että "voidaan olla tyytyväisiä" kun on yli 5milj, mutta Googlesta löytyy niin paljon eri tietoa... Onnea jatkoon teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! :)

      Mulla oli käytössä letrozolit, jotka mun käsityksen mukaan estää kehon estrogeeni tuotantoa ja kun sen lopettaa keho reagoi kiihdyttämällä sitä estrogeenin tuotantoa.

      Onko sulla ollu mikä kypsyttävä lääke? Kun clomithan voi ohentaa limakalvoa ja näitä letroja taas pidetään limistä kasvattavana.
      Toivottavasti löydätte teille sopivat valmisteet!

      Noiden siittiöiden määrää se lääkäri ei sanonu, ja harmittaa kun en hoksannu siinä kysyäkkään! :/ pitäs vielä kattoo miehen oma kannat, ettei sinne ois niitä laitettu, vaikka epäilen.

      Onnea myös teille ja toivottavasti saisitte jo pian plussan!

      Poista
  2. Kiitos vastauksesta!:) Minäkin käytän nyt Letrozolia. Ensin tehtiin pari inseminaatiota luonnoliseen kiretoon kun kaikki näytti toimivan hienosti. Mietityttää, että kasvattaakohan Letrozol limakalvoa, vai päinvastoin, kun estää estrogeenin 5pv ajan.. Ehtiikö sitten kasvaa? Mulla on ollut nippanappa 6mm sekä lääkkeillä että ilman. Follikkeli on siististi kasvanut, mutta niin teki ennen lääkkeitäkin. No, pitäisi kai vain luottaa lääkäriin ja pitää peukkuja.. Kaksi vuotta takana meillä. Kyllä me tästä vielä molemmat ;)

    VastaaPoista
  3. Eilinen kommenttini taisi hävitä..? Halusin siis sanoa että kiitos vastauksestasi! :) Olen itsekin käyttänyt Letrozolia, mutta minusta tuo, että se ensin estää estrogeenin ja sitten kehon pitäisi sitä pillereiden jälkeen kiihdyttää, se kuulostaa hieman vaaralliselta jos juuri estrogeenin puutos, tai siis limakalvon ohuus, on ongelmani? Toki voi olla että mulla on jotain paljon pahempiakin ongelmia.

    Minulla follikkelit ovat kasvaneet hieman nopeammin Letrozolilla, mutta ei niissä alunperin ollut ongelmia, ja limakalvo on ollut 6mm sekä lääkkeillä että ilman.

    Pidän lääkäristäni, mutta kun netistä löytyy niin kamalasti informaatiota ja erilaisia tutkimuksia, mitä tietysti ahmin, niin mietityttää, että onko juuri Letrozoli se paras minulle? Ja onko limakalvon 6mm oikeasti ihan hyvä, vai voiko/pitääkö sitä yrittää paksuntaa jotenkin? Lääkäri rauhoittelee aina että kyllä on ohuemmallakin raskauduttu ja ei sille oikein mitään voi, se on kehon ominaisuus. Meillä on edessä viimeinen inseminaatio ennen IVF, mietin miten miljoonista lääke-/ajoitusvaihtoehdoista oltaisiin juuri kokeiltu ne kaksi oikeaa? Minulle tehdään siis vain kaksi lääkkeellistä inseminaatiota, ja ne on kuitenkin huomattavasti halvempia kuin IVF (yksityisellä). Toki voin pyytää kolmannenkin jos haluan mutta tulen hulluksi tästä informaatioähkystä ja eri hoitotavoista, vaihtoehdoista, lääkkeistä....:D Tovottavasti teidän ei tarvitse edes miettiä seuraavaa inseminaatiota ;) Peukut pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä sinun molemmat kommentit oli jostain syystä mennyt roskaposti kansioon. :(

      Kyllähän näissä inseminaatioissa on niin monta käytäntöä ja toimintatapaa kuin on hoitoja tekeviä lääkäreitä! Lääkkeet ja inseminaation ajankohta on ihan erilaisia eri paikoissa. Ja todellakin hämmentää aina kun nettiä selaa ja tieto lisääntyy.
      Olen itsekkin yrittänyt luottaa omiin lääkäreihin ja keskittyä enemmän siihen omaan tilanteeseen.

      Mitä olen muilta samassa tilanteissa kuullut, niin kyllähän se 6mm vielä ihan ok kuullostaa. Mulle lääkäri silloin 4mm kohdalla sanoi ohuehkoksi, mutta ettei sekään ole este. En vielä nettifoorumeilla ainakaan ole koskaan törmännyt että letrot ohentaisi limakalvoa. Mutta sellaista salatiedettä tämä lapsen teko ja lapsettomuushoidot on, että eipä näistä koskaan tiedä.

      Voi että kun tekin viimeisellä inssillä saisitte plussan! Varsinkin yksityisellä se ivf on jo tosiaan niin kalliskin. Fingers crossed.

      Poista