keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Hoitojen suunnittelua

Reilu kuukausi viimeisimmästä kirjoituksesta. Tähän väliin on mahtunut yrityshistorian ensimmäinen taukokierto, joka on nyt lopuillaan. Taukoilu sujui hyvin ja meni nopeasti kun oli mitä odottaa; hoitojen suunnittelukäynti keskussairaalalla.

Tänään siis kävimme lapsettomuuspolilla lääkärikäynnillä. Minulle tehtiin perus gynekologinen tutkimus ultralla. Kaikki näytti normaalilta kuten aiemminkin. Munasarjat näytti hyvin aktiiviselta, vaikka toinen oli rakenteellisesti vähän hassussa paikkaa kohdun takana ja kiinnittyneenä kohtuun. Lääkärin mielestä se ei kuitenkaan ole lapsitoiveen suhteen merkittävää.
Kävimme läpi hoitovaihtoehtoja ja suunnittelimme jatkotoimet.

Lugesteronit saan lopettaa.
Seuraavaan kiertoon ei lähdetä vielä hoitoja toteuttamaan, mutta sitä seuraavassa kierrossa aloitetaan munasolujen kasvatus letrozoleilla ja kp 10 paikkeilla tarkistetaan ultralla miten lääke on toiminut. Jos kaikki näyttää hyvältä ja follikkeleja ei ole kasvanut liikaa (yli 2) tehdään arvioidun ovulaation edeltävänä päivänä inseminaatio ja munasolu irrotetaan pregnylillä.

Inseminaatiossa onnistumisprosentti on 10-15 luokkaa ja mikäli inssejä tehdään peräkkäisin kiertoihin, kertautuu onnistumismahdollisuudet mukavasti. Toivotaan että tämä hoitomuoto toisi meille sen niin kaivatun plussan ja pikkuisen vauvan masuun kasvamaan. Mieli on ainakin positiivinen ja innostunut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti